حدیث روز

یکشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۵ - ۱۸:۳۳
قم الگوی مسجدمحوری کشور شود

حوزه/ دبیر ستاد راهبری مساجد حوزه‌های علمیه با تأکید بر ضرورت تقویت شبکه ارتباطی ائمه جماعات و بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در حوزه مسجد، گفت: قم باید به الگوی مسجدمحوری کشور تبدیل شود و تجربه‌های موفق این استان در سایر استان‌ها تکثیر شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه ، حجت‌الاسلام والمسلمین مسلمی‌فر دبیر ستاد راهبری مساجد حوزه‌های علمیه‌ ، در نشست هم‌اندیشی ائمه جماعات مساجد استان قم که در سالن جلسات امیرالمؤمنین(ع) دارالشفا برگزار شد، با قدردانی از تلاش‌های ائمه جماعات در ماه‌های اخیر اظهار کرد: نقش مساجد در سازماندهی برنامه‌های مردمی و فعالیت‌های اجتماعی بسیار پررنگ بوده است، اما این تلاش‌ها کمتر در رسانه‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به فعالیت‌های مستمر ائمه جماعات در پشتیبانی و ساماندهی برنامه‌های مردمی افزود: این اقدامات، کاری سخت، مستمر و طاقت‌فرسا بوده و شایسته تقدیر است. بسیاری از برنامه‌هایی که با حضور گسترده مردم برگزار شد، با محوریت مساجد و تلاش امامان جماعت شکل گرفت.

دبیر ستاد راهبری مساجد حوزه‌های علمیه بر ضرورت ثبت و انتقال تجربه‌های موفق مساجد تأکید کرد و گفت: تجربه‌های ارزشمند ائمه جماعات باید مستندسازی شود تا بتوان از آن در برنامه‌ریزی‌های آینده و توسعه فعالیت‌های مسجدی بهره برد.

مسلمی‌فر با بیان اینکه نشست‌های هم‌اندیشی نباید به جلساتی تشریفاتی تبدیل شوند، تصریح کرد: این جلسات باید محلی برای طرح مسائل واقعی، تبادل تجربه و پیگیری راهکارهای عملی باشد و نتایج آن نیز به‌صورت جدی دنبال شود.

وی «مسجدمحوری» را یکی از مهم‌ترین رویکردهای فرهنگی و اجتماعی کشور دانست و افزود: بسیاری از تصمیم‌ها و تحولاتی که انتظار تحقق آن را داریم، از دل همین ارتباط میان ائمه جماعات و مساجد شکل می‌گیرد؛ از این‌رو لازم است ارتباط میان امامان جماعت پس از پایان جلسات نیز استمرار داشته باشد و شبکه همکاری میان آنان تقویت شود.

دبیر ستاد راهبری مساجد حوزه‌های علمیه با اشاره به ظرفیت‌های گسترده موجود در کشور برای فعال‌سازی کارکردهای مختلف مسجد اظهار کرد: امروز گروه‌های تخصصی متعددی در حوزه‌های تربیتی، فرهنگی، ورزشی، کودک و نوجوان، شتاب‌دهنده‌های اجتماعی و سایر عرصه‌ها فعالیت می‌کنند و امکانات، بودجه و نیروهای متخصص نیز در بسیاری از این حوزه‌ها وجود دارد، اما مشکل اصلی، ناآگاهی برخی مساجد از این ظرفیت‌ها و نبود ارتباط مؤثر میان این مجموعه‌هاست.

وی ادامه داد: ستاد راهبری مساجد حوزه‌های علمیه آمادگی دارد تا در موضوعات مختلف، از مرحله طراحی تا اجرا، در کنار مساجد باشد و گروه‌های تخصصی را برای راه‌اندازی فعالیت‌های مورد نیاز در اختیار ائمه جماعات قرار دهد.

مسلمی‌فر با تأکید بر جایگاه ویژه استان قم در عرصه مسجدمحوری خاطرنشان کرد: قم به دلیل ظرفیت‌های علمی، حوزوی و حضور مدیرانی دغدغه‌مند، باید پیشگام تحول در حوزه مسجد باشد. اگر الگوی موفقی در قم شکل بگیرد، سایر استان‌های کشور از آن الگوبرداری خواهند کرد.

وی در پایان از ائمه جماعات خواست ارتباطات میان مساجد، ستاد راهبری و مجموعه‌های تخصصی را حفظ و تقویت کنند تا زمینه ایجاد یک الگوی موفق و قابل تعمیم در حوزه مسجدمحوری از استان قم به سراسر کشور فراهم شود.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha