پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ |۸ شوال ۱۴۴۵ | Apr 18, 2024
حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب

حوزه/ نماینده ولی‌فقیه در سازمان حج و زیارت با تشریح وظایف علما در زمان بلایا و مصائب گفت: از جمله نقش علما در مسائل بحرانی ایجاد روشنگری آگاهانه، آرامش روانی، تعاون و همیاری مؤمنانه در مسائل مختلف اجتماعی است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی‌فقیه در سازمان حج و زیارت در وبینار «نقش دانشمندان و نخبگان مسلمان در مواجهه با بلایا و مصائب» با طرح پرسشی مبنی بر اینکه وظیفه علما در رابطه با بلایا و مصائب در برابر مردم چیست؟ گفت: عالم مثل کعبه است همانطور که کعبه دارای مقام بالایی برای انسان است فقها و علما نیز دارای مقام برتر برای جوامع اسلامی هستند، پیامبر اکرم(ص) در حدیثی می‌فرمایند «فقها رهبران دین هستند و باید مردم را راهنمایی و همواره بر علم خود بیافزایند.»

وی ادامه داد: نقش علما روشنگری آگاهانه و آرامش روانی در جامعه است، در آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، امام خمینی(ره) همین نقش را برای مردم ایفا کردند و به مردم روحیه دادند و پس از آن با یک برنامه‌ریزی حکیمانه موفقیت برای کشور حاصل شد، شاید همین امر را بتوان از مصادیق امر به معروف دانست.

نماینده ولی‌فقیه در سازمان حج و زیارت با اشاره به دومین وظیفه علما در بلایا و مصائب تصریح کرد: تعاون و همیاری در تمام حالات از دیگر وظایف عالمان دینی است، از وقتی که از پیامبر(ص) سوال می‌پرسند «احب الناس در نزد خداوند کیست؟ پیامبر اکرم(ص) فرمودند: آن کسی که نفعش از همه بیشتر به مردم برسد محبوب خداوند است»، در آیات قرآنی نیز این مورد وارد شده است. در آیه ۳۱ سوره مریم نیز برخی گفته‌اند منظور از «مبارکه» را به این منظور تفسیر کردند که نفع، سود و بهره‌مندی به جامعه برسد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با تاکید بر این موضوع که در سختی‌ها و مصائب علما باید جامعه را آرام کنند، یادآور شد: فردی که نفعش به جامعه می‌رسد ثواب و پاداشش در نزد خداوند بسیار زیاد است، از جمله مواردی که در این رابطه وارده شده است ثواب حج عمره و دو ماه روزه قبول شده است. در حدیثی نیز آمده است «خداوند برای فردی که نفعش به بندگان می‌رسد دو فرشته را می‌گمارد تا حاجات و نیازهای او را روا سازند و برایش طلب مغفرت کنند».

وی افزود: تعاون و همیاری مؤمنانه در مسائل اجتماعی از جمله وظایف عالمان است، در حالی که در ابتدای شیوع ویروس کرونا شاهد این بودیم که برخی از مردم در کشورهای دیگر هجوم برده در حالی که مردم کشورهای اسلامی از آنچه نیاز نداشتند بخشش می‌کردند، نقش علما نقش حمایت‌گری و نظارتی است و از این طریق است که مردم خود وارد عرصه می‌شوند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha