سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۳ شوال ۱۴۴۵ | Apr 23, 2024
نوری همدانی و وزیر ارشاد

حوزه/ حضرت آیت الله نوری همدانی گفتند: تربیت انسان و تقویت فرهنگ از امور بسیار مهم هر جامعه ای است و باید زمینه این کارها بیش از گذشته در کشور تقویت شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حضرت آیت الله نوری همدانی امروز در دیدار محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در دفتر معظم له در قم برگزار شد، نقش انبیاء  الهی در تربیت مردم و تقویت ارزش های دینی را مورد توجه قرار دادند و گفتند: معتقدیم تربیت انسان و تقویت فرهنگ از امور بسیار مهم هر جامعه ای است و باید زمینه این کارها بیش از گذشته در کشور تقویت شود.

ایشان بیان کردند: انسان سازی که مشکل ترین کارهای دنیاست، کار انبیا و ائمه علیهم السلام و جانشینان آنها بوده است. خداوند متعال نعمت های فراوانی به انسان ها عنایت کرده است.

معظم له با اشاره به آیه ۶۴ سوره آل عمران افزودند: انسان به دلیل وجود ابعاد متعدد دارای نیازها و نعمتهای فراوانی است؛ مساله انسان سازی به اندازه ای اهمیت دارد که خداوند بر او منت نهاد و پیغمبری از جنس خودشان برانگیخت تا مردم را از اخلاق بد پیراسته و به اخلاق خوب آراسته می کرد و قران را به مردم می آموخت تا مردم در طول زمان به  قران مراجعه کنند.

این مرجع تقلید با بیان اینکه خداوند در ۲۰ جای قرآن از حکمت نام برده است، گفتند: حکمت به معنای ارزش است؛ پیامبر اسلام ارزش ها را به انسان ها معرفی کرد.

حضرت آیت الله نوری همدانی ادامه دادند: درست است که در راستای انسان سازی باید به ابعاد سیاسی، اجتماعی اقتصادی و فرهنگی توجه کرد، اما بعد فرهنگی از همه ابعاد مهمتر است چون بعد انسان سازی است. خداوند در وجود انسان ها، غریزه قرار داده و براساس آن زندگی خود را تامین می کند اما خداوند، انسان را مختار آفرید و لذا باید خودش اقدام کند، فعالیت کند و بداند و در راه خودسازی گام بردارد.

معظم له در ادامه عنوان کردند: امروز دنیا به ما نگاه می کند تا ببیند پیام ما برای انسان سازی چیست و لذا در برابر زر و زور و تزویر، انسان سازی کار و مسئولیت سنگینی است؛ حضرت امیر در نامه ۵ نهج البلاغه به والی آذربایجان نوشت: «باید حکمران و مسئول بداند، این کار شما وسیله امرار معاش نیست بلکه امانتی در برابر میلیون ها انسان و خداوند است». لذا شغل شما بسیار بسیار حساس است.

ایشان اظهار داشتند: اسلام سه چیز را خیلی اهمیت داده است؛ اول ایمان و اعتقاد است که اولین گام مسلمان بودن است و از درون انسان سرچشمه می گیرد. در قرآن کریم ۷۵۰ آیه در مورد توحید و ۲۰۰۰ آیه در مورد معاد است پس می بینیم خداوند چقدر در زمینه اعتقاد انسان در قرآن کریم سرمایه گذاری کرده است.

این مرجع تقلید گفتند: اولین کار شما، ایجاد باورها و ایمان و اعتقاد مردم است و اینکه بدانند اسلام و انقلاب با باور قلبی ارتباط دارد و ایمان مردم بود که انسان ها را فوج فوج به جهاد و جبهه ها کشانید و شهدایی تقدیم شد. باید سعی کنید این ایمان و عقیده را تقویت کنید و ما هم سرمایه های فراوانی داریم.

حضرت آیت الله نوری همدانی دومین مسئله مورد تاکید اسلام را علم دانسته و افزودند: خداوند در ۷۰ جای قرآن از علم تمجید کرده است و لذا هرچه مردم باسوادتر باشند، درجات آنها افزون تر می گردد لذا اسلام بر فقاهت تاکید می کند.

معظم له سومین موضوع را عقل دانسته و ادامه دادند: عقل به معنای قدرت تشخیص حق از باطل است؛ رسول خدا در روایتی فرمودند: «عقل و جهل را با سپاهیانی که دارد بشناسید. اولین واحدی که در خدمت عقل است، خیرخواهی است اما انسان جاهل، شرّ از او برمی آید. جهاد سپاه عقل است؛ خودداری از جهاد از سپاه جهل است. ما دشمنان کینه توزی داشته و داریم که در برابر کارها و فکرهای آنها باید بیدار باشیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha