دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۹
ضرورت تربیت نسل نو بر پایه الگوی اسلامی - ایرانی در آموزش‌وپرورش

مدیرکل آموزش و پرورش دولت شهید رئیسی با تأکید بر تفاوت مبنایی نظام تربیتی کشور با مدل‌های غربی، گفت: اجرای کامل سند تحول بنیادین، تربیت دینی نسل جدید و نقش‌آفرینی فعال آموزش‌وپرورش در مسیر تحقق حیات طیبه اسلامی یک ضرورت و مطالبه جدی است.

محمدرضا ابراهیمی، مدیرکل آموزش و پرورش دولت شهید سید ابراهیم رئیسی در استان اصفهان، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه در اصفهان، درباره فرمایشات اخیر رهبری در جمع معلمان با انتقاد از گرایش برخی جریان‌ها به الگوبرداری از نظام‌های تربیتی لیبرال و سکولار غربی، تأکید کرد: الگوی تربیت نسل آینده در جمهوری اسلامی ایران نباید بازتولید مدل‌های جوامع غربی باشد؛ چراکه ما دارای نظام دینی مستقل، جامع و مترقی هستیم و به‌جای الگوبرداری، باید الگوپردازی کنیم.

وی افزود: دین مبین اسلام برای همه ابعاد زندگی بشر، به‌ویژه مسئله تربیت و پرورش نسل، برنامه و راهکار دارد و در نظام اسلامی، هدف از آموزش‌وپرورش صرفاً انتقال دانش نیست، بلکه تربیت انسان‌هایی در تراز حیات طیبه و در مسیر کمال انسانی است؛ موضوعی که در سند تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت نیز به‌صورت دقیق و عمیق تدوین شده است.

ابراهیمی با اشاره به تاریخچه تدوین و اجرای سند تحول بنیادین اظهار داشت: این سند که با مشارکت نخبگان و کارشناسان آموزشی کشور در سال ۱۳۹۰ به تصویب رسید و رونمایی شد، تنها دو سال اجرا شد و متأسفانه پس از آن، به مدت حدود هشت سال کنار گذاشته شد اما با آغاز به کار دولت شهید رئیسی، اجرای مجدد و جدی این سند در دستور کار قرار گرفت و با حمایت‌های ویژه ایشان، فرآیند بازبینی و اصلاح سند نیز آغاز و چرایی و چگونگی اجرای آن به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.

مدیرکل سابق آموزش و پرورش استان اصفهان خاطرنشان کرد: اجرای کامل سند تحول بنیادین می‌تواند بسیاری از مشکلات ساختاری، تربیتی و محتوایی آموزش‌وپرورش را برطرف کند و این امر نیازمند اراده‌ای جدی و تداوم‌دار است، رهبری معظم انقلاب نیز همواره در دیدارهای خود بر ضرورت اجرای این سند تأکید داشته‌اند و خواستار بازنگری و روزآمدسازی آن در صورت لزوم شده‌اند.

در دوره دولت شهید رئیسی، توجه ویژه‌ای به تربیت دینی صورت گرفت

وی همچنین به نقش مهم تربیت دینی در چارچوب آموزش اسلامی اشاره کرد و گفت: دشمنان تلاش دارند که الگوی تربیتی مبتنی بر اسلام ناب در ایران به سرانجام نرسد، اما ما وظیفه داریم با هوشیاری و برنامه‌ریزی، در برابر این جریان بایستیم، در دوره دولت شهید رئیسی، توجه ویژه‌ای به تربیت دینی صورت گرفت. یکی از این اقدامات، تقویت اقامه نماز جماعت در مدارس و ارائه کتاب مستورا بود؛ کتابی که مفاهیم قرآنی را به زبان ساده و قابل‌فهم برای معلمان و دانش‌آموزان ارائه می‌دهد، همچنین مسابقاتی در همین راستا برگزار شد تا مفاهیم دینی به‌صورت کاربردی وارد زندگی نسل جوان شود.

توجه توأمان دولت شهید رئیسی به تربیت دینی و نشاط سالم و متعهدانه دانش‌آموزان

ابراهیمی افزود: در همین راستا، برنامه‌های متعددی مانند اعتکاف‌های دانش‌آموزی با حضور بیش از ۶ هزار نفر، اردوهای راهیان نور و راهیان پیشرفت، و مسابقات فرهنگی مذهبی طراحی و اجرا شد که همگی در مسیر تحقق تربیت معنوی دانش‌آموزان نقش‌آفرین بودند.

وی در ادامه به بعد نشاط‌آفرینی در تربیت نسل جوان اشاره کرد و گفت: دولت شهید رئیسی نه‌تنها به تربیت دینی، بلکه به نشاط سالم و متعهدانه دانش‌آموزان نیز توجه ویژه داشت، اجرای طرح‌هایی مانند "شهید سلیمانی" و "طرح نشاط شهید خرازی" از جمله برنامه‌هایی بود که در این مسیر طراحی و عملیاتی شد و در همین چارچوب، توسعه فضاهای ورزشی دانش‌آموزی در مناطق مختلف، به‌ویژه مناطق برون‌استانی، با شتابی چشم‌گیر همراه بود؛ به‌گونه‌ای که سرانه ورزشی دانش‌آموزان استان اصفهان از رتبه دوازدهم به رتبه دوم کشوری ارتقا یافت.

ابراهیمی در پایان تأکید کرد: نسل نو باید با تکیه بر فرهنگ ملی، اسلامی و انقلابی تربیت شود و آموزش‌وپرورش نیز باید محور تحقق این هدف والا باشد و تنها در این صورت است که می‌توان آینده‌ای درخشان و در شأن تمدن اسلامی برای ایران اسلامی رقم زد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha