چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۵ - ۰۸:۴۰
اندیشه‌های قرآنی رهبر شهید، شایسته پژوهش و معرفی جهانی است

حوزه، حجت‌الاسلام محمد اعجاز نگری با تأکید بر ابعاد علمی، فقهی، سیاسی و معنوی شخصیت رهبر شهید، گفت: اندیشه‌های ایشان ریشه در معارف قرآن کریم دارد و پژوهش درباره این اندیشه‌ها و معرفی آن به جهانیان، از مسئولیت‌های مهم اهل قلم و پژوهشگران است.

به گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، نشست علمی«اندیشه‌های رهبر انقلاب اسلامی، آیت‌الله العظمی سید علی خامنه‌ای»، به همت انجمن علوم قرآن و تفسیر جامعةالمصطفی العالمیه کراچی و با حضور جمعی از استادان و طلاب، در کتابخانه امام خامنه‌ای این شهر برگزار شد.

مسئولیت پژوهشگران در تبیین اندیشه‌های قرآنی

در این نشست، حجت‌الاسلام محمد اعجاز نگری روحانی و محقق پاکستانی با موضوع «اندیشه‌های قرآنی و تمدنی رهبر شهید آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای و مسئولیت اهل قلم» به ایراد سخن پرداخت و با تأکید بر ضرورت بررسی علمی شخصیت و اندیشه‌های رهبر انقلاب اظهار داشت: تحقیق درباره شخصیت و افکار رهبر شهید و معرفی آن به جهانیان، از مسئولیت‌های مهم اهل قلم و پژوهشگران است. اندیشه‌های ایشان ریشه در معارف قرآن کریم داشت و از همین رو، این اندیشه‌ها توانسته است بر برخی از متفکران غربی نیز تأثیر بگذارد.

گسترش مطالعات درباره اندیشه‌های رهبر شهید

این روحانی پاکستانی با اشاره به روند مطالعات علمی درباره اندیشه‌های رهبر شهید افزود: امروزه در نقاط مختلف جهان، پژوهش‌های متعددی درباره شخصیت و اندیشه‌های ایشان در حال انجام است و تحقیقات درباره ابعاد قرآنی اندیشه‌های وی نیز از دوران حیات ایشان آغاز شده بود.

وی همچنین به برگزاری نشست‌ها و برنامه‌های علمی در ایران و پاکستان در زمینه بررسی اندیشه‌های قرآنی و تمدنی رهبر انقلاب اشاره کرد و بر تداوم فعالیت‌های پژوهشی در این عرصه تأکید کرد.

شخصیت علمی و فقهی رهبر انقلاب

حجت‌الاسلام محمد اعجاز نگری در ادامه سخنان خود، به بررسی ابعاد علمی و فقهی شخصیت رهبر انقلاب پرداخت و اظهار داشت: اینکه آیا ولی‌فقیه باید مرجع تقلید نیز باشد یا خیر، از جمله مباحث مهم علمی در این زمینه است؛ با این حال، با بررسی شخصیت رهبر انقلاب درمی‌یابیم که ایشان در حوزه‌های مختلفی همچون سیاست، فقه، اقتصاد و مسائل نظامی، صاحب‌نظر و دارای نگاهی جامع و عمیق بودند و شماری از شخصیت‌های برجسته علمی و فقهای معاصر نیز بر جایگاه علمی و فکری ایشان تأکید کرده‌اند.

وی افزود: رهبر انقلاب قرآن کریم را صرفاً کتابی برای مطالعه نمی‌دانستند، بلکه آن را کتاب زندگی و عمل تلقی می‌کردند و قرآن در زندگی، اندیشه و مبارزات ایشان جایگاهی محوری داشت.

نگاه جهانی به بصیرت سیاسی رهبر انقلاب

این کارشناس دینی نیز با اشاره به ابعاد سیاسی شخصیت رهبر انقلاب گفت: در سطح جهانی نیز شماری از رهبران و شخصیت‌های سیاسی، از جمله ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، کوفی عنان، دبیرکل پیشین سازمان ملل متحد و دیگر چهره‌های سیاسی جهان، از بصیرت سیاسی و توانمندی ایشان در عرصه رهبری سخن گفته‌اند.

جلوه‌های معنوی و ساده‌زیستی

وی در ادامه، به ابعاد معنوی شخصیت رهبر شهید اشاره کرد و گفت: توسل، عبادت و شب‌زنده‌داری از جلوه‌های برجسته شخصیت ایشان بود. ایشان در شرایط دشوار و هنگام مواجهه با مشکلات، به حرم مطهر امام رضا(ع) یا مسجد مقدس جمکران مشرف می‌شدند و این امر نشان‌دهنده ارتباط عمیق معنوی و توکل ایشان بر خداوند متعال است.

این روحانی پاکستانی همچنین با اشاره به سبک زندگی رهبر شهید اظهار داشت: با مطالعه زندگی ایشان، می‌توان جلوه‌های روشنی از ساده‌زیستی را مشاهده کرد؛ به گونه‌ای که در این زمینه، سیره جد بزرگوارشان، امیرالمؤمنین حضرت علی(ع)، را الگوی خود قرار داده‌اند.

تأکید بر پژوهش و معرفی اندیشه‌های رهبر شهید

حجت‌الاسلام محمد اعجاز نگری در پایان سخنان خود، طلاب را به مطالعه، تحقیق و مقاله‌نویسی درباره اندیشه‌های رهبر انقلاب فراخواند و تأکید کرد: باید از آثار علمی و اندیشه‌های قرآنی رهبر انقلاب که به زبان‌های فارسی و عربی منتشر شده است، بهره گرفت و این اندیشه‌ها را از طریق پژوهش و نگارش علمی به جهانیان معرفی کرد.

اندیشه‌های قرآنی رهبر شهید، شایسته پژوهش و معرفی جهانی است

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha