سه‌شنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۷:۱۳
عزاداری اصیل حسینی باید بی‌تکلف و در متن جامعه باشد/ تأکید بر برگزاری آیین‌های سوگواری در فضای باز

حوزه/ همزمان با آغاز ماه محرم و ایام سوگواری سید و سالار شهیدان، فضای شهرستان پیشوا با رویکردی متفاوت، رنگ و بوی کربلا به خود گرفته است. امسال بخش قابل توجهی از آیین‌های سوگواری با محوریت هیئت‌های مردمی، به معابر عمومی و فضای باز منتقل شده است تا ضمن احیای سنت‌های اصیل، جلوه‌ای ملموس‌تر از شعائر حسینی در سطح شهر تداعی شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت‌الاسلام سیدمحمد حسینی میرامینی، امام جمعه پیشوا، در حاشیه حضور در جمع عزاداران حسینی، با اشاره به فلسفه برگزاری مراسم در فضای باز اظهار داشت: عزاداری واقعی نباید در حصار دیوارها محدود شود؛ چرا که پیام عاشورا، پیام فریاد، ایستادگی و حضور در متن زندگی مردم است.

وی با اشاره به سختی‌های یاران اباعبدالله(ع) در واقعه کربلا افزود: امام حسین(ع) و یاران باوفایش در بیابانی بی‌سقف بر سر پیمان خود با خدا ایستادند. این عزاداری‌های میدانی، اگرچه در برابر آن ایثار بزرگ ناچیز است، اما تمرینی برای دوری از تشریفات و درکِ حقیقتِ حسینی بودن است. ما نیز برای تجدید بیعت با آرمان‌های آن حضرت، باید سقف‌های مادی را کنار بزنیم و زیر سقف آسمان خدا، ارادت خود را به اهل‌بیت(ع) نشان دهیم.

امام جمعه پیشوا با تأکید بر اینکه برگزاری مراسم در فضای باز مانع از غفلت از روح پیام عاشورا می‌شود، تصریح کرد: وقتی مردم بدون تکلف و در فضای عمومی شهر به عزاداری می‌پردازند، پیوند عمیق میان دین و متن زندگی اجتماعی به بهترین شکل به نمایش در می‌آید و این همان الگوی اصیلی است که باید به نسل‌های آینده منتقل شود.

بر اساس این گزارش، حضور پرشور جوانان و نوجوانان در هیئت‌های خیابانی شهرستان پیشوا که از شب نخست با نظم و شور خاصی همراه بوده، جلوه‌ای ویژه به این ایام بخشیده است. گفتنی است برنامه‌های عزاداری در پیشوا تا شام غریبان حسینی با همین رویکردِ «حضور میدانی» ادامه خواهد داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha