چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۰
انس با قرآن موجب رشد فکری اخلاقی می شود/ ماه شعبان، ماه کسب فضایل اخلاقی است

مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع) نقده گفت: انس و الفت با آیات الهی بستر ساز رشد فکری و دوری از رذایل اخلاقی است.

حجت‌الاسلام حسين منيري در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری«حوزه» در اروميه، با اشاره به نقش تزكيه نفس در دفع رذايل اخلاقي، اظهار داشت: كار كردن در مورد مسايل اخلاقي و تزكيه نفس از موارد بسيار مهمي است كه در دين اسلام به آن سفارش شده است و این نشان از تاثیر آن در دفع رذایل اخلاقی مثل حسادت، کبر، غرور، کینه و خشم و غیره دارد.

وي راز و نياز، تقرب به خداوند متعال و انبيا و اولياي الهي را بهترين راه تزكيه نفس عنوان كرد و افزود: تقرب و نزدیکی به درگاه الهی و ائمه معصومین(ع) راه رهایی از رذايل به سوی فضایل اخلاقي و زينت بخش انسان به صفات پسنديده است.

مدير مدرسه علميه امام صادق(ع) نقده در ادامه اذعان داشت: هراندازه که انسان محبت و مودت اهل بیت(ع) را در قلب خود بیشتر تقویت و تحکم بخشد به همان اندازه دغدغه جلب توجه مردم و خودنمايي در قلبش کمتر می‎شود، و صفات پسندیده و فضایل اخلاقی و رفتاری را در خود پرورش می دهد از سویی دیگر رذایل زمانی به قلب انسان رخنه می‎کند که فرد دنیا گرا شده و حب و علاقه به دنيا را در قلبش بپروراند.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: افزايش توجه انسان به پروردگار خویش، انبیا و ائمه اطهار(ع) قطعا با تهذیب نفس به دست می‎آید و دستور علمای بزرگ این است که قبل از آموختن علم باید تهذیب نفس کرد و این نشان از اهمیت بسیار بالای تقوا و تهذیب نفس است.

حجت‎الاسلام منيري، ماه شعبان را ماه دوری از گناهان دانست و اذعان داشت: ایامی مانند ماه رجب، شعبان و رمضان که ثواب عبادت در آن‎ها بیش از حد وارد شده است و همچنین بنا به فرموده علما ماه رجب ماه تزکیه دل از گناهان و آلودگي‎ها است و بیشتر اذکار آن در قالب استغفار و توبه از گناهان است، انسان باید با استفاده از این اذکار، روزه گرفتن و نیایش با خداوند، درون خود را از رذایل پاک کند.

مدير حوزه علميه امام صادق(ع) نقده بیان داشت: ماه شعبان، به اعتقاد علمای اخلاق ماه تخلیه است؛ یعنی اگر در ماه رجب كسي قلب خود را از رذایل تخلیه کند در ماه شعبان می‎تواند خود را به فضایل اخلاقی آراسته و اذکار این ماه در راستای واصل شدن به فضایل اخلاقی انجام دهد.

وي تعاليم الهي و آسماني را عامل سعادت و آرامش روح و روان انسان‎ها دانست و گفت: همه این دستورات به این علت است که انسان به وسیله تزکیه نفس که از مسایل اصولی و اساسی دین اسلام و از اهداف عالیه بعثت انبیا الهی است، بتواند در دستیابی به آرامش درونی و مانوس شدن با حضرت حق و ائمه معصومین(ع) موفق شود و به جای کینه و نفرت و آلوده شدن به معصیت به مردم عشق بورزد.

حجت‎الاسلام منيري با بيان اينكه برنامه تمامی حوزه های علمیه دو بعدی است، تصريح كرد: دو بعد تزکیه نفس و تحصیل علم در حوزه‎ههاي علميه توام اجرا مي‎شوند و زمینه تهذیب نفس طلاب در مدارس علميه بايد فراهم شود، چون شیطان دام‎های بسياري در مسیر زندگی بشر قرار داده که راه رهایی از وسوسه های شیطانی تقویت تقوا و تزکیه نفس است.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha